Waarom wij kiezen voor Azure Key Vault om privacygevoelige gegevens te beschermen

Jeroen Smink 2023 10 BW LR

Als aanbieder van digitale oplossingen met miljoenen records in beheer, is het beveiligen van privacygevoelige gegevens voor TRES van levensbelang. Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd voor informatiebeveiliging en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze beveiliging te versterken. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we alle gegevens veilig houden, zonder concessies te doen en in te leveren op de toegankelijkheid? Het antwoord op die vraag is Azure Key Vault. Onze developer Jeroen Smink vertelt je er in dit artikel meer over.

Jeroen Smink 2023 03LR

Wat is Azure Key Vault?

Azure Key Vault is een oplossing van Microsoft Azure, het cloudplatform van Microsoft. Het stelt ons in staat om wachtwoorden, gebruikersnamen en andere vertrouwelijke gegevens veilig op te slaan en on-the-go op te vragen. Het fungeert als een online kluis voor alles wat te maken heeft met jouw website, klantportaal of online uiting.

We geven specifiek aan wie toegang heeft tot welke gegevens en wanneer. Daarnaast rouleren we gegevens, zoals wachtwoorden, periodiek, om extra beveiliging te bieden. Dit maakt het ideaal om API-sleutels en andere online identiteitsgegevens te beheren.

Waarom wij kiezen voor Azure Key Vault

Als Microsoft partij hebben wij gekozen voor het gebruik van Azure Key Vault, omdat dit perfect integreert met onze bestaande .NET applicaties. Enkele van onze applicaties worden ook in Azure gehost. Hierdoor kunnen we alles naadloos integreren in onze oplossingen. We hebben ook alternatieven overwogen, maar deze combinatie van veiligheid en integratiegemak was een no-brainer voor ons.

Key Vault biedt een extra laag beveiliging voor gegevens, waardoor het lekken van deze gegevens veel minder makkelijk wordt.

Gedetailleerde en veilige toegang tot privacy gevoelige gegevens

Azure Key Vault kan niet alleen worden toegepast binnen Umbraco, het CMS waar wij mee werken, maar eigenlijk bij alle soorten digitale oplossingen waarin gevoelige data wordt gebruikt. Voor onze opdrachtgevers biedt dit de geruststelling dat we op een gedetailleerde en veilige manier toegang kunnen regelen tot hun gegevens. Met Key Vault bepalen we nauwkeurig wie waarbij mag, wat vooral handig is bij het delen van gegevens tussen verschillende omgevingen zoals productie en testomgevingen.

Meer gemak, minder risico

Voor onze developers is Azure Key Vault een enorme tijdbesparing. Het biedt een extra laag beveiliging en gemak voor het opslaan van privacy gevoelige gegevens en minimaliseert het risico op datalekken. Alles om de online veiligheid van onze opdrachtgevers te waarborgen.

Meer weten?

Jeroen Smink

Jeroen

Developer
jeroensmink@tres.nl

Bekijk meer artikelen